GENÇ NİDA YARIŞMASI BÖLGE FİNALİ YAPILDI

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından ‘Meslekî Yarışmalar’ kapsamında Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışması bölge finali ilimizin ev sahipliğinde yapıldı.

GENÇ NİDA YARIŞMASI BÖLGE FİNALİ YAPILDI
Yayınlama: 02.05.2024
A+
A-

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Millî Eğitim genel amaçları ve Anadolu İmam Hatip okullarının kuruluş misyonu çerçevesinde, okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin ilgi istidat ve kabiliyetleri doğrultusunda yetişmesini sağlamak, kişisel ve mesleki gelişimlerini destekleyerek yetkinlik ve özgüven kazanmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen ‘Meslekî Yarışmalar’ kapsamında Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışması bölge finali ilimizin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Programın açış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, yarışmanın önemine değinerek “Kur’an-ı Kerim’i güzel okumak, anlamak ve hayatımıza uygulamak her Müslümanın görevidir. Bu yarışmalar sayesinde öğrencilerimiz Kur’an’a olan ilgilerini artırıyor ve onu güzel bir şekilde okumayı öğreniyorlar” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans salonunda ilimizle birlikte Diyarbakır, Mardin, Siirt, Hakkâri, Şırnak, Van, Bitlis illerimizin katıldığı Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması il finali programına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Beşir Tileği, Şube Müdürleri Hacı Aslan, Ömer Toprak, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmaları bölge finali ödül töreni ve toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması İl Finali Ortaokul Kademesinde; Van İpekyolu İHO öğrencisi Asmin Mina Gençek birinci, Batman Abdulcelil Candan İHO öğrencisi Şam Etusmon ikinci ve Diyarbakır Şehit Halit Gürsel İHO öğrencisi Sabia Zeynep Kaplan üçüncü oldu.

İl Finali Lise Kademesinde Diyarbakır Şehit Halit Gürsel Kız AİHL öğrencisi Halime Alat birinci, Van Edremit Seyit Fehim Avasi Kız AİHL öğrencisi Sudenaz Demirtosun ikinci ve Siirt İbrahim Hakkı Kız AİHL öğrencisi Süreyya Gündüz üçüncü oldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.