FİLİSTİN RESİM SERGİSİ AÇILDI

Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör ‘Sahipsiz Çığlık’ın Feryadına Katılın’ konulu Yanıkkaya Ortaokulu tarafından düzenlenen ‘Filistin’ temalı resim sergisini gezdi.

FİLİSTİN RESİM SERGİSİ AÇILDI
Yayınlama: 02.06.2024
A+
A-

Batman Petrol City AVM’de düzenlenen serginin açılış kurdelesini kesen Kaymakamı Ekrem Güngör stantları tek tek gezerek heykel, alçı rölyef, ahşap yakma, rölyef çalışması, kolaj, atık malzemelerden yapılan tablo ve akrilik boya sanatlarıyla icra edilen eserleri inceleyerek İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nezir Sevim’den yürütülen çalışmalar ile ilgili brifing aldı.

Sergide konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Güngör “Kozluk ilçesi olarak Batman’ın en ücra köşesi köy okulumuz olarak bu çığlığa, bu sessizliğe bir ses olmak istedik. Öğrencilerimiz de Filistin’ de yaşanan bu katliamı bu soykırımı protesto ettiler. Çok güzel bir sergi hazırladılar. Aslında yaptıkları bu çalışmalarla bizleri de harekete geçirdiler, bizlere de örnek oldular. Bugün de biz de onlara destek olmak için buradayız. Gerçekten çok anlamlı bu sergimize iştirak ettik. İnşallah bu eserler insanlık adına bir umut olur, Filistin ve Gazze’de yaşanan bu soykırım bir son bulur.

Yanıkkaya Ortaokulumuzun öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladığı bu güzel serginin insanlık adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum, emeği geçen başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Mahmut Kurtaran, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Nezir Sevim, okul müdürleri, öğretmenlerimiz  ve bu eserleri büyük bir özveri ile yapan öğrencilerimizi tebrik ediyorum ve onlarla gurur duyuyorum” dedi.

Sergi açılışı ve stantların gezilmesinin ardından Sıfır Atık Projesi kapsamında il birincisi olan Rengin Doğan’ı başarısından dolayı tebrik etti ve ödülünü takdim etti.

Resim sergisi ziyaretinde Kaymakam Ekrem Güngör’e İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nezir Sevim eşlik etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.