VALİLİK YALANLADI, BELEDİYE DÜZELTTİ…

Batman Valiliği, Batman Belediyesinin İstiklal Parkı ile ilgili yapmış olduğu basın açıklamasına cevap verdi.

VALİLİK YALANLADI, BELEDİYE DÜZELTTİ…
Yayınlama: 24.04.2024
A+
A-

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada “İstiklal Parkı işletme ihalesi, Resmi Gazete, Yerel Gazete ve İnternet Gazetelerinde ilan edilerek, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 35. Maddesine göre Açık İhale usulü ile yapılmıştır. İhale ile on yıllık süreyle İstiklal Parkı’nın Bakım-Onarım, Peyzaj, Güvenlik, Temizlik ve Tüm İşletme Giderleri yüklenici firmaya devredilerek, anılan giderlerin bütçe yükü oluşturması engellenmiştir. Dolayısıyla bu şekilde bir bütçe yükü belediye üzerinden alınmış, üstüne üstlük ilk yıl 1 milyon 960 bin TL, kalanı yıllara sari TÜFE oranında artacak şekilde bir bedel belediyeye kazandırılmıştır.

Mali Hizmetler Müdürlüğünde bulunan ihale sözleşmesi incelendiğinde durum açık ve net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Açık ihale usulü ile herkese açık ve şeffaf bir şekilde yapılan bir ihaleyi karalamaya çalışmak aciziyet ve yetersizlik göstergesidir. Belediyenin tasarrufunda bulunan her türlü park, işletme ve tesis bir kamu hizmeti olarak belediyenin sorumluluğundadır. Belediye ile yüklenici firma arasındaki sözleşme hükümleri kapsamında, vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına, sözleşme gereği İstiklal Parkı ile ilgili yapılması gereken işleri yaptırmak, takip etmek ve denetlemek belediyenin sorumluluğundadır. Mevcut Belediye yönetiminin eksik ve yanlış bilgilerle kamuoyunu meşgul etmek yerine, sorumlu bir idare gibi hemşehrilerimize hizmet etmesi gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

BELEDİYE DÜZELTME YAYIMLADI

Batman Belediyesi, Valiliğin açıklamasından sonra sosyal medya hesaplarında düzeltme paylaşımı yaptı.

Batman Belediyesi “Belediyemiz tarafından yapılan incelemede, 2023 yılında yapımı tamamlanıp kayyım yönetimi tarafından işletme hakkı için ihaleye çıkarılan İstiklal Parkı’nın, 10 yıllığına harici bir firmaya 1. yıllığına 1 Milyon 960 Bin lira gibi cuzzi bir bedelle devredildiği tespit edilmiştir” denildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.