EŞ BAŞKAN SÖNÜK “HER BİR KURUŞUNDA YURTTAŞLARIMIZIN HAKKI VAR”

Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Sönük düzenlediği basın toplantısında kayyım döneminde kamu kurumları ve derneklere aktarılan belediye kaynaklarını, hibe edilen belediye araçlarını ve belediye gelir ve giderleri ile belediye çalışmalarını basınla paylaştı.

EŞ BAŞKAN SÖNÜK “HER BİR KURUŞUNDA YURTTAŞLARIMIZIN HAKKI VAR”
Yayınlama: 11.06.2024
A+
A-

Yerel ve ulusal basın mensuplarıyla düzenlediği basın toplantısında kayyım döneminde belediye kaynaklarının israf edilerek kamu kurumları ve derneklere peşkeş çekildiğini belirten Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Sönük “Batman’daki kamu kurumları, dernekler ve hatta çevre belediyelerine kadar Batman Belediyesi araçlarının hibe edildiği, belediyenin bütçesinden İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, İl Orman Müdürlüğü gibi kurumlara 25 araç hibe ve tahsis edildiğini tespit ettik.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne Belediye bütçesinden kütüphaneler yaptırdılar. Hizmet araçlarının bakım ve onarımı zamanında yapılmayarak sık sık arıza vermelerine neden olunmuş. Asfalt plentinin bakım ve onarımı yapılmadığı için asfalt sezonu gecikti. 4 yıldır ekmek fırınında hiçbir bakım ve onarım yapılmamış, birçok endüstriyel malzeme satılmış ve satılmayanlar da hurdaya dönüştürülmüş. Onlarca iş makinesi hurdaya çıkartılarak satılmış. Seçime 2 gün kala yüzlerce spor malzemesi alınmasına rağmen seçimden sonra hiç birini depolarda göremedik ve her ne hikmetse o süre zarfında kayıt yapması gereken kameralar da kayıt yapmamış. Kitap Fuarı ve gastronomi festivallerinde belediyemiz bütçesinden 21 milyon kaynak kullanılmış.

Alınan gıda kolilerinin, kitap çeklerinin ve yemek çeklerinin kime verildiğinin hiçbir kaydı yok. Bankalardan çekilen kredilerin bazıları seçime bir ay kala alınırken bazı kredilerinin faiz ödemeleri anaparayı geçecek tutarlarda yüksek faizlerle alınarak belediyenin borcuna borç eklendiğini tespit ettik. Kayyım döneminde Batman Belediyesinde yapılan israfın, savurganlığın ve daha sayamadığımız birçok usulsüzlüklerin haddi hesabı yok. Halkın belediyesi olan Batman Belediyesi bu bahsi geçen hiçbir kurumdan daha zengin değildir. Batman Belediyesi’nin her bir kuruşunda yurttaşlarımızın hakkı var” dedi.

Nisan ve Mayıs aylarında 525 milyon 457 bin TL gelire karşın 662 milyon 288 bin TL gider olduğunu belirten Eş Başkan Sönük, kayyım döneminde yapılan tahribatların faturasını ödediklerini, belediyenin onlarca firma ile esnafa borçlu bırakıldığını söyledi.

Kayyum dönemi uygulamalardan kaynaklı harcamalar nedeniyle belediyenin giderlerinin gelirlerinden daha fazla olduğunu aktardı.

Toplantıya Batman Belediye Eş Başkanı Gülistan Sönük, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Tuğyıldız ve Çiğdem Demir Sevim, DEM ve DBP İl Eş Başkanları, Belediye Meclis üyeleri, birim müdürleri ile yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.