ENFLASYON MART AYINDA YÜZDE 3,16 ARTTI

Mart ayı enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından açıklandı.

ENFLASYON MART AYINDA YÜZDE 3,16 ARTTI
Yayınlama: 03.04.2024
A+
A-

Buna göre, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 3,16 artarken bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 68,50 olarak hesaplanırken on iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 57,50 olarak gerçekleşti.

EN ÇOK FİYAT ARTIŞI EĞİTİMDE

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 50,10 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 104,07 ile eğitim oldu.

Ana harcama grupları itibarıyla 2024 yılı Mart ayında bir önceki aya göre azalan ana grup yüzde -0,02 ile alkollü içecekler ve tütün oldu. Buna karşılık, 2024 yılı Mart ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 13,08 ile eğitim oldu.

MEHMET ŞİMŞEK AÇIKLAMA YAPTI

Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek mart ayı enflasyon rakamlarına ilişkin ilk değerlendirmeyi yaptı. X sosyal medya platformundan açıklama yapan Bakan Şimşek, “Aylık enflasyon öngörümüz doğrultusunda mart ayında geriledi” dedi.

“TÜM BU GELİŞMELER ENFLASYON BEKLENTİLERİNİ ÇIPALAYACAK”

Şimşek’in paylaşımı şu şekilde “Para politikasındaki ilave sıkılaşma talepteki dengelenmeye önemli katkı sağlarken dış finansman imkanlarının daha da artması makro finansal istikrarı güçlendirecektir. Deprem hariç harcama kontrolüyle sıkılaşacak maliye politikası ile birlikte tüm bu gelişmeler enflasyon beklentilerinin çıpalanmasını sağlayacak ve dezenflasyon sürecini destekleyecektir. Birincil önceliğimiz olan fiyat istikrarı hedefimize ulaşana kadar ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.