EKMEN’DEN BÜYÜKELÇİLİĞE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

DEVA Partisi Genel Başkan Yarımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, DEVA Partisi heyetiyle birlikte Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğine, İsrail aleyhine açtıkları “soykırım” davasına destek amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdi.

EKMEN’DEN BÜYÜKELÇİLİĞE TEŞEKKÜR ZİYARETİ
Yayınlama: 04.02.2024
A+
A-

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Dipuo Bertha Letsatsi-Duba ile görüşülen ziyarette Ekmen ile birlikte Genel Başkan Yardımcıları Aysun Hatipoğlu, Elif Esen ve Evrim Rızvanoğlu yer aldı.

“GÜNEY AFRİKA’YA BÜTÜN DÜNYA NEZDİNDE TEŞEKKÜR ETTİK”

Görüşmeden sonra açıklama yapan Ekmen, “Biz bugün DEVA Partisi olarak Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisini ziyarete geldik. Uluslararası Adalet Divanı’na yapılmış olan başvuru süreciyle ilgili bilgi aldık. Bu konuda sorumluluk alıp herkesten önce harekete geçtikleri için teşekkür ettik ve desteklerimizi ilettik.” dedi.

Ekmen, başından beri bu hukuki süreci desteklediklerini, saldırılar başladığı ilk günden beri İsrail’in insanlık dışı tutumuna karşı tepkilerini her platformda gösterdiklerini ve bu katliamın durması için sürekli demeçler verdiklerini ifade etti. Bir eleştirilerinin de hükümete olduğunu söyleyen Ekmen, Türkiye bu süreçte lider olma sorumluluğunu almalıydı dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.