DEM’DE RESMİ ADAY KİM?

31 Mart Yerel Seçimlere kısa bir süre kala DEM Partisinde resmi adayın kim olacağı belirsizliğini koruyor.

DEM’DE RESMİ ADAY KİM?
Yayınlama: 30.01.2024
A+
A-

Yasa gereği ancak bir ismin aday gösterilme zorunluluğu olan sistemde DEM’de hangi ismin resmi olarak seçim kuruluna bildirileceği merak konusu oldu.

Parti üyeleri arasında yapılan ön seçimlerde açık ara birinci çıkan Avukat Mehdi Öztüzün’e şu ana kadar genel merkez tarafından tebligat yapılmadığı öğrenilirken diğer eş başkan Gülistan Sönük’ün de aynı durumda olduğu gelen bilgiler arasında yer aldı.

DEM’in Batman belediye başkan adayının en geç 20 Şubata kadar il seçim kuruluna bildirmesi gerekiyor. Siyasi çevreler her ne kadar Avukat Mehdi Öztüzün’ün resmi olarak aday gösterileceğine kesin gözüyle bakarken, genel merkez yöneticilerinin ise nasıl bir tercihte bulunacağı Batman kamuoyunca merak konusu oldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Aziz demir dedi ki:

    Batman muhafazakar ve toplumsal bir yapıya sahip bir kent; Hangi parti olursa olsun tabanının muhafazakar yapısı göze çarpıyor.Şahsen bizim doğu toplumunda kadının aday gösterilmesi yıpratılması ve bir yerlere çekilmesine neden olabilir? Kadınlarımız narin olması hasebiyle alacağı en küçük bir yara partisine kaybettirir.
    doğru tercih erkek adaydan yana olmalıdır.