ÇİLEK BUDAMA BAŞLADI

Sason’da yüzlerce ailenin geçim kaynağı olan çilekte havaların ısınmasıyla birlikte daha fazla üretim için kolları sıvayan çiftçiler, tarlalarda hummalı bir şekilde çalışmalara başladı.

ÇİLEK BUDAMA BAŞLADI
Yayınlama: 05.03.2024
A+
A-

Havaların ısınmasıyla birlikte çilek bahçelerinde mevsimin ilk çalışmalarına başlayan üreticiler, kuruyan dalları budayarak fidelerin daha verimli olmasını sağlamak için budamaya başladılar. Devlet desteği ile ekimine başlanan ve her geçen yıl yaygınlaştırılan çilek üreticiliği yapan çiftçiler, emeklerinin karşılığını alamamaktan korkuyorlar. Çilek Üreticilerinden Caner Baran “Havaların ısınmasıyla birlikte buda işlemine başladık. Elektrik, gübre ve çadıra yapılan fahiş zamlar yüzünden emeğimizin karşılığını alamamaktan korkuyoruz” dedi.

“DESTEK BEKLİYORUZ”

Çilek üreticilerine elektrik ve gübre konusunda yardım edilmesini bekliyoruz diyen Kelhasan Köyü Binönü Mezrasında Çilek üreticiliği yapan Baran “Bahar ayında gübre atmaya başlayacağız. Eğer yeteri kadar atamazsak verim yarı yarıya düşer. Ucuz mazot, ucuz gübre ve elektrik faturalarında indirim yapılmalıdır. Üreticinin yüzü anca desteklenmelerle güler. Buda üretimi artırır. Verimi daha fazla arttırmak için budamalara başladık. Ama destek verilmezse verim ve kalite de düşebilir. Elektrik faturaları diğer artan maliyetlerden korkmaya başladık. İnşallah bu sene verimli geçer ve hem biz hem de vatandaşlarımız kazanır. Mezrada birçok aile çilek üreticiliği ile uğraşıyor. Yolumuz çok kötü. Yolumuzun yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.