BATÜ’DEN ‘AHLAKIN AKTÜEL DEĞERİ’ KONFERANSI

Batman Üniversitesi Batıraman Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda ‘Ahlakın Aktüel Değeri’ konferansı verildi.

BATÜ’DEN ‘AHLAKIN AKTÜEL DEĞERİ’ KONFERANSI
Yayınlama: 27.02.2024
A+
A-

Gerçekleşen konferansa Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir konuşmacı olarak katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir;  İslam Ahlakı Konferans Serisi’nin bugün ki konferansında alanında uzman bir isim aynı zamanda Batmanlı bir Rektör olan Şehmus Demir’i ağırlamaktan memnun olduklarını ifade etti.

Konferansta Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir, güncel bir sorun olarak ahlak ve ahlakın hayatın merkezine taşınamamasının en büyük problemlerimizden birisi olduğunu ifade etti.

Kur’an’ın tam manasıyla ahlaki bir öğreti olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Şehmus Demir “Ahlak Kur’an’ın özüdür. Kur’an aslında öncelikle insan davranışları konusunda ahlaki bir tutumun gelişmesi için uğraş sarf eder. Ahlaki tutum; dini, sosyal, siyasi olsun neticede İslam açısından ibadet sayılır. Kur’an’a dayalı bir ahlak sistemi geliştiremediğimizden dolayı birey ibadet esnasında Allah’ı hissetmekte ancak geriye kalan zaman dilimlerinde Allah’ı unutmakta, ihmal etmekte, devre dışı bırakmaktadır. Bu da Müslüman bireyi bir parçalanmışlığa sürüklemekte ve nihayetinde ahlaki bir çöküntüye sürüklemekte ve aynı zamanda sekülerleşmeye de kapı aralamakta. O halde en büyük problemlerimizden birisi modern dönemde din ile hayat arasında yaşanan ayrışma ve parçalanma. Bunun üzerinde mutlaka durmalıyız” ifadelerini kullandı.

Şehmus Demir, konferans sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in, Prof. Dr. Şehmus Demir’e hediyelerini takdim etmesinin ardından program sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.