BATÜ’DE PROJE SAYISI ARTIRMAYA DEVAM EDİYOR

Batman Üniversitesi bir önceki döneme göre proje sayısını iki kattan fazla arttırarak sürdürülebilir gelişim ve proje tabanlı öğrenme hedeflerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

BATÜ’DE PROJE SAYISI ARTIRMAYA DEVAM EDİYOR
Yayınlama: 04.01.2024
A+
A-

Proje kültürünün yaygınlık kazanmasına önem veren üniversitemizde 2022-2024 yıllarını kapsayan, halen devam eden ve kabul edilen ulusal ve uluslararası 10 proje hazırlandı. Bu doğrultuda 6 TÜBİTAK 1002 projesi, 3 DİKA SOGEP projesi ve 1 AB projesi yürütüldü ve yürütülmeye devam ediyor.
‘Batman Dicle Vadisi Doğa Parkı, Uludağ Masifinin Toktono-Metoformik-Magmatik Evrimi, Sayısal Yarı Grupların Young Diyagramlarının Alt Diyagramları, Genç Anne – Babaların Dijital Ebeveynlik Farkındalığını Geliştirme Projesi’ gibi başlıkların yer aldığı projelerle Batman Üniversitesi bir önceki döneme göre proje sayısını iki kattan fazla artırarak istikrarlı yükselişini devam ettirdi.

REKTÖR DEMİR “BİLİMSEL ÇERÇEVE İÇİNDE KAPSAMLI OLARAK AR-GE FAALİYETLERİNİ DESTEKLEMEK, ULUSLARARASI ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRMEK VE BAŞARILI ARAŞTIRMA PROJELERİ ÜRETMEK ÇABASINDAYIZ”

Batman Üniversitesi altyapısını ve teknoloji geliştirme kapasitesini güçlendirmek adına üretilen projelerin çok kıymetli olduğunu kaydeden Rektör Demir, bilimsel çerçeve içinde kapsamlı olarak Ar-Ge faaliyetlerini desteklemek, uluslararası çalışmalar gerçekleştirmek ve başarılı araştırma projeleri üretmek çabasındayız” dedi.

Ulusal ve uluslararası standartlarda bilimin ve araştırmacıların en iyi altyapılara erişimini desteklediklerini belirten Rektör Demir, üniversitede proje hazırlık çalışmalarının sürekli artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.
Her sene artan proje sayılarıyla birlikte başta Batman Üniversitesi olmak üzere İlimizin ve Ülkemizin sürdürülebilir gelişimine katkı sağlamış olmanın memnuniyetini yaşadıklarını ifade eden Rektör Demir “Batman Üniversitesi olarak tüm bileşenlerimiz ile birlikte dinamik, yetenekli, toplumun ihtiyaçlarına ve gerçeklerine hâkim akademisyenlerimizle büyük gayret gösteriyoruz. İnanıyorum ki yaptıkları çalışmalarla bizleri her zaman gururlandıran akademisyenlerimiz, ülkemizin gelecek hedeflerine giden yolda ciddi adımlar atacak ve geleceğimize değer katmaya devam edeceklerdir” dedi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, artan proje sayısından duyduğu mutluluğu dile getirerek, proje çalışmalarında emeği geçen başta akademisyenler olmak üzere herkese teşekkür ederek başarılar diledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.