BATÜ’DE KARİYER GÜNLERİ DÜZENLENDİ

Hemşirelik Haftası kapsamında ‘Kariyer Günleri’ serisinin ilk konferansı ‘Mesleki Kimlik ve Profesyonellik’ konusuyla gerçekleşti.

BATÜ’DE KARİYER GÜNLERİ DÜZENLENDİ
Yayınlama: 15.05.2024
A+
A-

Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda Prof. Dr. Perihan Güner’in konuşmacı olarak katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, alanında nitelikli ve başarılı bilim insanlarını üniversite öğrencileri ile buluşturmak için kariyer söyleşilerinin başladığını müjdeledi.

Batman Valisi Ekrem Canalp’ın Eşi Dr. Ayten Canalp konuşma yaptığı konferansta sağlık sektöründeki tecrübelerini öğrencilere aktardı. Üniversite Sağlık Bilimleri Hemşirelik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Fatma Ayhan’ında bölüm hakkında bilgiler sunarken hemşirelik mesleğinin bilimsel ve akademik yönlerine değindi.

Konferans, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yiğit Karabulut, Arş. Gör. Derya Can Karabulut, Öğr. Gör. Koray Çal’ın performanslarını sergiledikleri müzik dinletisi ile başlayıp, konuşmacılarla devam etti.

Rektör Demir “Yapılan bu kutsal meslek sadece mesleği icra eden bireyler için değil, ona yakın olan bireyler için de gurur kaynağıdır. İnsanlara yardım eli uzatan böylesine bir hizmet sektörünün içinde bulunan bütün çalışanların haftasını kutluyorum” ifadelerine yer vererek sağlık çalışanlarının yanında olduklarını belirtti.

Konuk konuşmacı, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesinde Dekan Yardımcısı ve Hemşirelik Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Perihan Güner yaptığı konuşmada ‘Hemşirelerimiz geleceğimizdir’ sloganı ile hemşiresiz sağlık hizmetlerinin yapılamayacağını vurguladı. Profesör Güner konuşmasını ‘İnsan, insan olduğu için değerlidir. Yardım etmek ve yardımlaşmak bizi iyileştirir ve yaşamda mutlu olmamızı sağlar” ifadeleri ile sonlandırdı.

Program Rektör Demir ve Üniversite Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Pakma’nın, Prof. Güner’e hediyelerini takdim etmesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.