BATÜ’DE ‘FİLİSTİN SORUNU’ KONFERANSI

Dünyanın gözleri önünde yaşanan İsrail’in Filistin’i işgalini durdurmak üzere uluslararası hukukun yapabilecekleri hususunda Üniversite öğrencilerini bilinçlendirmek için ‘Uluslararası Hukuk Açısından Filistin Sorunu’ adlı konferans gerçekleştirildi.

BATÜ’DE ‘FİLİSTİN SORUNU’ KONFERANSI
Yayınlama: 07.01.2024
A+
A-

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda Prof. Dr. Berdal Aral’ın sunumlarıyla gerçekleşen programa Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, akademisyenler ve birçok öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Demir; Filistin konusunda öğrencilerin yaşananları daha doğru değerlendirebilmeleri ve orada gerçekleşen katliamı normalleştirmeye çalışan fikirlere karşı olayları daha bilinçli bir şekilde yorumlayabilmeleri açısından düzenlenen bu konferansın özellikle önem arz ettiğini ifade etti.

“İSRAL İNSAN HAKKI İHLALİ DEĞİL İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLİYOR”

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berdal Aral “İsrail’in işgal politikaları Filistinlilerin “kendi kaderini tayin” hakkına engel oluyor” Aral, İsrail’in işgal politikaları nedeniyle Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkının engellenmesi sorunu çözülmeden bağımsız Filistin devleti kurulamayacağını belirterek, şöyle devam etti: “İsrail, yasa dışı yerleşim yerleri, Filistinlilere ait toprakların gasp edilmesi, evlerin tamiratına izin verilmemesi, Filistinlilerin keyfi şekilde evlerinden çıkartılması, kontrol noktalarıyla seyahat özgürlüğünün kısıtlanması, haksız hapis cezaları ve hapishanede işkence gibi uygulamalarla sadece insan hakkı ihlali değil insanlığa karşı suç işliyor” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.