BATÜ DAĞCILIK TOPLULUĞU HAÇA DAĞINA TIRMANDI

Türkiye Dağcılık Federasyonunun düzenlenmiş olduğu Azerbaycan’ın dağlık Karabağ bölgesinde Hocalı kasabasındaki yaşanan ve Azerbaycanlı sivillerin Ermeni silahlı gruplarınca 613 kişinin toplu bir şekilde katledilmesinin 32. yılına özel bir tırmanış düzenledi.

BATÜ DAĞCILIK TOPLULUĞU HAÇA DAĞINA TIRMANDI
Yayınlama: 25.02.2024
A+
A-

Bu tırmanış ‘a destek vermek, bu katliamı lanetlemek ve tüm dünyaya duyurmak için Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’de Batman Üniversitesi Dağcılık Topluluğunu Batman Üniversitesi İslami ilimler fakültesi fakülte sekreteri Yasin Çınar’ın başkanlığında 32 yıl önce dağlık Karabağ’ın Hocalı kasabasında Ermeniler tarafından bir gecede katledilen 63 çocuk, 70 yaşlı, 106 kadın, 374 erkek olmak üzere toplam 613 sivillerin unutulmaması için tüm imkanlarını kullanarak Azerbaycan’ın Nahçivan özerk bölgesinde bulunan Haça dağına tırmanışını ve bu etkinliğe katılımını sağladı.

Rektör Demir “İki Devlet bir Millet olarak Azerbaycan’ın acısı aradan yıllar geçmesine rağmen halen tazeliğini koruyor. Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, üzüntüsü ise üzüntümüzdür” dedi.

Batman Üniversitesi Dağcılık Topluluğu da Nahçivan’da ki 2 bin 415 rakımlı Haça Dağına Federasyon’un bünyesinde bulunan bir grup dağcıyla tırmandı. Dağın zirvesinde Ay-yıldızlı Türk ve Azerbaycan bayraklarını açan dağcılar şehitler için dua okuyarak 613 şehide Allah’tan rahmet ve onları saygıyla anıyoruz diyerek tırmanışı tamamladılar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.