“BATMAN’DA KİTABA ERİŞİM KOLAYLAŞTIRILDI”

Batman Valisi Ekrem Canalp, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilimiz merkez okullarına verilmek üzere alınan 43 bin adet kitap için düzenlenen dağıtım törenine katılarak, Batman’da kitaba erişimin kolaylaştırıldığını ifade etti. 

“BATMAN’DA KİTABA ERİŞİM KOLAYLAŞTIRILDI”
Yayınlama: 11.06.2024
A+
A-

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kitap Okuma Noktasında düzenlenen törene katılan Vali Ekrem Canalp, okuma noktasında incelemelerde bulunarak, kitap okuyan öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Daha sonra kitap okuma noktası toplantı salonunda düzenlenen törene katılan Vali Canalp “Batman’da öğrencilerimizin istifadesine sunmuş olduğumuz kitap sayısı; Batman Belediyesi olarak milli eğitimin okulları için, okullardaki kütüphaneler için hibe etmiş olduğumuz kitabın sayısı  673 bin 436 adet, İl Özel İdaresi kaynaklarından da 244 bin 626 kitap ve Milli Eğitim Bakanlığımızdan da temin etmiş olduğumuz 25 bin  kitap,  bu şekilde değişik kaynaklardan elde etmiş olduğumuz kitapların toplam sayısı 1 milyon 65 bin 963. Bunlar sadece kitap olanlar, bunların içerisinde üniversite öğrencilerimize vermiş olduğumuz hazırlık kitapları hariçtir. Bu şekilde kütüphane kitabı olarak hazırlamış olduğumuz ve okullarımıza teslim ettiğimiz rakamlardır bunlar” dedi.

Vali Canalp “Bunun anlamı şu; bizim köydeki okulumuzda da bir kütüphane var. Köy okulundaki öğrencilerimiz de kendi ilkokulunda istediği zaman kendi düzeyine uygun kitapların her birine erişebiliyor. Şehirdeki evladınız da Kendi okulunda kendi düzeyine uygun ne kadar kitap varsa istediği noktada erişebiliyor. Bunun en bariz anlatımı kitaba erişim Batman’da kolaylaştırılmıştır. Biz, kütüphanecilikte Batman modeli dedik, dünyadaki Seattle modelini biz aldık Türkiye’de Batman modeli olarak uygulamaya koyuyoruz. Yani merkezde büyük bir kütüphane ve merkezin etrafındaki bu kütüphaneyi destekleyecek mahiyette insanların kolaylıkla kitaba ve kütüphaneye ulaşabilecekleri bir model.

Merkez ve çeper, çevresiyle beraber böylesi bir model dünyadaki seattle modelin şuandaki Türkiye’deki uygulama noktası Batman’dır. Batman’da uyguluyoruz. Sadece bunu il merkezinde değil, ilçelerimizde de uyguluyoruz. Her bir ilçemizde de kapsamlı ve kapasitesi yüksek hem kütüphane hem de gençlik merkezi gibi hizmet verecek olan kapsamlı kütüphanelerimiz var. Bu da neyi sağlıyor?  Bu da kitaba erişimi kolaylaştırıyor” diye konuştu.

Öğrencilere kitaba erişimin önemine ve kitap okumanın sınavlardaki başarıyı nasıl etkilediğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Canalp “Eğer sınavda başarılı olmak istiyorsanız, çok kitap okumanız lazım. Neden? Çünkü üniversite sınavında eğer sorulan soruları hızlı şekilde okuyabilirseniz ve okuduğunuzu hızlı şekilde kavrayan biliyorsanız daha fazla soru çözersiniz.

Sınavlardan sonra üniversiteye girdiniz, eğer kitap okuma alışkanlığınız varsa, sizin beyniniz  bir şekilde  okuma alışkanlığı kazanmışsa idmanlı bir beyin ise, sizin, derslerdeki başarı şansınız daha fazladır. Üniversitede mezun oldunuz, iş hayatına başladınız kendi kariyerinizin içerisinde yine eğer kitap okuma alışkanlığınız devam ediyorsa; şundan emin olabilirsiniz ki, kariyerinizdeki başarınız daha fazla olacaktır ve belirgin olacaktır. Kısacası hangi konumda olursanız olun kitap okuma alışkanlığınız varsa başarı kaçınılmazdır.

Bunların hepsinde öte hiçbir şey olmasa bile dünyaya geniş bir perspektifte bakabilmek şu kainatı, şu varoluşu en anlamlı şekilde değerlendirebilmek için de sürekli kitap okumak en büyük kazancımızdır. Kitap okuduğunuz zaman beynimizi asla kireçlenme yapmaz, kitap okuduğunuz zaman sizin ufkunuz da asla daralmaz. Kitap okuduğunuz zaman kainatı algılamanızda da, insan ilişkilerinizde de çok daha derinlemesine olur. Bunun için de çocuklarımıza hep kitap okumalarını tavsiye ediyoruz, bazen de iletişimlerimizde de kitap okumayı tavsiye etmemiz gerekiyor. Hepimizin bireysel hayatında mutlaka kitaplarla dost, kitaplara yakın bir hayat de idame ettirmemiz gerekiyor. Bunun hepimizin faydasına olduğunu sizlerle paylaşmak isterim” dedi.

Konuşmanın ardından törene katılan okul müdürlerine kitaplar teslim edildi.
Törene; Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.