“BATMAN’A İKİ LOJİSTİK KENT KAZANDIRIYORUZ”

20’inci mahalle buluşması, Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp başkanlığında Ziya Gökalp Mahallesi Şehit Şenay Aybüke Halk Kütüphanesi’nde gerçekleşti.

“BATMAN’A İKİ LOJİSTİK KENT KAZANDIRIYORUZ”
Yayınlama: 25.01.2024
A+
A-

Ziya Gökalp Mahallesi Muhtarı Masum Padir’in de katıldığı programda konuşan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp “Batman’da iki adet lojistik kent ile ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Bunlardan biri demiryollarıyla bağlantılı lojistik kent olacak. Bir tanesi de karayolu bağlantılı lojistik kent olacak. Devlet Demiryolları Genel Müdürümüz bugün Batman’daydı. Alternatif yerlere bakıyoruz. Bu şekildeki yer tespitini yaptıktan sonra, Devlet Demiryolları hangisi bizim açımızdan uygundur derse, diğer kısmı da karayolu bağlantılı lojistik kent olarak planlayacağız. İki lojistik kenti Batman’da yaptığımız zaman, Güneydoğunun büyük bir kısmı, Doğu Anadolu’nun da Güney kısmı, hatta ilerleyen süreçte sınır ötesi dahil olmak üzere, bütün lojistik ihtiyaçları karşılayacak merkezi bir konumda olacak Batman” dedi.

16 MAHALLEYE KALDIRIM YAPILACAK

Toplantıda muhtarlara bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Ali Eraslan “En tahrip edilmiş 16 mahallemizin kaldırımlarını planlamaya aldık” dedi.

SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDIK

Kentte yürütülen altyapı çalışmalarından dolayı yol ve kaldırımların tahrip olduğunu dile getiren Eraslan “Doğalgaz, elektrik, telefon, kanalizasyon şebekeSİ, yağmur suyu hatları gibi altyapı çalışmalarından dolayı ister istemez mahallelerdeki yol ve kaldırımlar tahrip oluyor. En tahrip edilmiş 16 mahallemizin kaldırımlarını planlamaya aldık. 35 bin metrekare kaldırım ihalesi yapıyoruz. Ayrıca işlek, kullanım yeri daha yüksek olan kaldırımlarımızın da bakım ve onarımlarını Fen İşleri Müdürlüğümüz tamamlıyor. Bunların yüzde 100’ünü çözmek tabi ki mümkün değil ama minimize edecek şekilde çalışıyoruz. Yama, yeniden serme, döşeme ve asfalt çalışmaları ile yüzde 80-90 seviyesine getirmek üzere çalışmalarımızı hızlandırıyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.