BAŞKAN GÜNEŞ’E ÖNEMLİ GÖREV

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Ticaret Borsaları tarafından kurulacak olan Mezopotamya ÜPAK’ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına seçilen Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş seçildi.

BAŞKAN GÜNEŞ’E ÖNEMLİ GÖREV
Yayınlama: 20.02.2024
Düzenleme: 20.02.2024 14:36
A+
A-

Batman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güneş, Başkan Yardımcısı Hifzullah Akdaş ve Genel Sekreter İsa Akdaş, Diyarbakır Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleşen, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 15 Ticaret Borsasının katılımıyla gerçekleşen Mezopotamya Ürün Piyasası Aracı Kurumu (ÜPAK) toplantısına katılım sağladılar.

Gerçekleşen toplantıda ‘TÜRİB, Lisanslı Depo, ELÜS Piyasaları Durumu ve ÜPAK’ konulu bir sunum gerçekleştirilerek ÜPAK’ların nasıl oluşturulması gerektiği ele alındı.

Mevcut durumda aracılık sistemi olmadan çalışan Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB), aracılık faaliyetlerine Nisan 2024 itibariyle ÜPAK’lar üzerinden faaliyete geçilmesi hedeflendiği belirtildi.

Bu kapsamda yeni kurulacak olan ‘Mezopotamya Ürün Piyasası Aracı Kurumu’ şirketinin merkezinin Diyarbakır olmasına, Yönetim Kurulunda; Şanlıurfa, Batman, Gaziantep, Diyarbakır, Kızıltepe ve Erzurum Ticaret Borsalarının Yönetim Kurulu Başkanlarının yer alınmasına ve sermaye taahhütleri konusu istişareler yapılarak illerdeki Lisanslı depo kapasitelerine göre dağılım yapılmasına karar verildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.