AV KOMİSYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör başkanlığında, 2024 yılı Av Komisyonu toplantısı yapıldı.

AV KOMİSYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Yayınlama: 11.01.2024
A+
A-

Toplantıda, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu çerçevesinde, kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve avcı birliklerini temsil eden üyeler bir araya geldi. Toplantıda, ilçe genelinde geçerli olacak şekilde 2024 av dönemi için avcılıkla ilgili usul ve esaslar belirlendi.

Yapılan toplantıda, yurdumuzdaki av ve yaban hayatının korunması,  geliştirilmesi ve sürdürülebilir yönetimine ilişkin tedbirlerin alınması, avlanma süreleri, devlet ve genel avlaklara getirilen yasaklar, türler ve avlanma günleri, ilçe genelinde yasaklanan hayvan türleri,  koruma altına alınacak ve avına izin verilen türler, avlanmada kullanılması ve kullanılması yasaklanan araçlar, gereçler ve özellikleri, avlanma esasları, yasaklanan avlanma yöntemleri, usulsüz avlanma ile ilgili yapılacak idari ve cezai işlemler ile diğer kısıtlama ve düzenlemeler detaylı bir şekilde ele alındı ve karara bağlandı.

Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Aytaç Karaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nezir Sevim, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Hakkı Sağlam, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi V. Vedat Aydın, Avcı Derneği Başkanı Gürgin Kalkan ve 2 avcı temsilcisi katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.