ANIZ YANGINLARI TOPLANTISI YAPILDI

Batman ili mülki hudutları dâhilinde; anız yangınları ile mücadelede yürütülecek çalışmalar Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar başkanlığında yapılan “Anız yangınları ile Mücadele Eylem Planı Toplantısında” masaya yatırıldı.

ANIZ YANGINLARI TOPLANTISI YAPILDI
Yayınlama: 04.06.2024
A+
A-

Batman İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın tarafından anız yangınları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere ilişkin yapılan bilgilendirme sunumunun ardından, alınacak önlemler ve kurumlar arasında yapılacak işbirliği faaliyetleri görüşüldü.

CEZALAR EN ÜST SINIRDAN UYGULANACAK

Sunum ardından konuşan Vali Yardımcısı Culukar, anız yangınları ile mücadelede kurumlar arası iş birliğinin önemine vurgu yaparak, “Anız Yangınlarının Önlenmesi ve Denetim Hizmetleri ile Biçerdöver Kontrol ve Denetim Hizmetleri Valilik Genel Emri” doğrultusunda cezai müeyyidelerin en üst sınırda uygulanacağını ifade etti.

UYMAYANLARA 2.052,00 TL CEZA

“Emre aykırı hareket edenlere veya uymayanlara, biçerdöver sahipleri ve biçerdöver operatörlerin her birine ihlal edilen her bir fiil için ayrı ayrı olmak üzere davranışları başka bir suç oluşturmuyorsa 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesi uyarınca 2.052,00 TL idari para cezası uygulanır. Kimliğini bildirmeyen veya yanlış bildirenler hakkında ise 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 40. maddesi uyarınca 977 TL idari para cezası uygulanır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.