AKSOY “ANNELER OLARAK ATEŞKES ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ”

Batman’da Gazze’de yaşanan trajedide Anneler Gününü kutlayamayan anneler için basın açıklaması düzenlendi.

AKSOY “ANNELER OLARAK ATEŞKES ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ”
Yayınlama: 10.05.2024
A+
A-

AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı tarafından, Anneler Günü vesilesiyle, Gazze’de yaşam haklarından mahrum bırakılan annelerin sesi olmak amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Atatürk Parkı önünde toplanan partililer adına basın açıklamasını okuyan Kadın Kolları Başkanı Seval Aksoy, Gazze’deki annelerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

Pazar günü anneler günü günlerdir her yerde tatlı bir telaş yaşanıyor diyen AK Parti Kadın Kolları Başkanı Seval Aksoy “Anneler günü öksüzlerin ve evladını kaybeden annelerin de ağır imtihanı. Fakat bir yandan da dünyanın orta yerinde, yanı başımızda Filistin’de, Gazze’de, Refah’ta yaşanan soykırım nedeniyle anne olmak hiç bu kadar zor olmamıştı. Biz bugün okuldan gelecek çocuklarımızı, Gazzeli anneler ise çocuklarına verecek bir lokma ekmeği bekliyor. Bizler karışmasın diye çocuklarımızın defterlerine, kitaplarına isim yazarken, Gazzeli anneler ise cesetleri teşhis edilebilsin diye çocuklarının kollarına isim yazıyor” dedi.

Anneler olarak İsrail’e bir kez daha ateşkes çağrısında bulunduklarını ifade eden Başkan Aksoy “İsrailli yetkililere soruyorum: Vaad edilmiş topraklar hedefinizi, hayattan kopardığınız annelerin ve çocukların bedenleri üzerine mi inşa edeceksiniz? Bizler bugün AK Parti kadın kolları başkanlığı, teşkilatlarımız, kadın milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak buradayız. Şu anda 81 ilde ak partili kadınlar olarak Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız. 2 çocuğu şehit edilen Gazzeli kadın soruyor ya “hasan ve bera’nın suçları neydi? Ne günah işlediler?” İşte o anneler için soruyoruz. Yaşamayacağını bile bile çocuk doğuran Gazzeli anneler için susmuyoruz” dedi.

Basın açıklamasına AK Parti İl Başkanı Akif Gür ve partililer katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.