“BİZLERE DÜŞEN GÖREV BATMAN’I DAHA GELİŞMİŞ YARINLARA TAŞIMAKTIR”

Merhum Milletvekili ve Belediye Başkanı Ataullah Hamidi’nin oğlu Taner Hamidi, Batman’ın il oluşunun 36. yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

“BİZLERE DÜŞEN GÖREV BATMAN’I DAHA GELİŞMİŞ YARINLARA TAŞIMAKTIR”
Yayınlama: 17.05.2026
A+
A-

Taner Hamidi, 16 Mayıs 1990 tarihinde il statüsüne kavuşan Batman’ın bugün sanayisi, genç nüfusu, ticaret hayatı ve kültürel yapısıyla bölgenin yükselen değerlerinden biri haline geldiğini belirtti. Batman’ın il olmasının yalnızca idari bir karar olmadığını ifade eden Taner Hamidi “16 Mayıs 1990 tarihinde il statüsüne kavuşan şirin şehrimiz Batman’ımızın il oluşunun 36. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. Bugün; gelişen sanayisi, genç nüfusu, güçlü ticaret hayatı, kadim kültürü ve vefakâr insanlarıyla bölgenin yükselen değeri olan Batman’ımızın tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birini yad ediyoruz. Batman’ın il olması, sadece idari bir karar değil; aynı zamanda halkımızın yıllarca verdiği emeğin, mücadelenin ve ortak iradenin bir sonucudur.

Bu önemli süreçte Batman’a büyük değer veren, vizyonuyla ülkemize çağ atlatan 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ı rahmet ve minnetle anıyorum. Aynı şekilde, Batman’ın il olması adına büyük emekler veren, memleket sevdasını her zaman ön planda tutan kıymetli babam merhum Ataullah Hamidi’yi de dualarla ve özlemle yâd ediyorum.

Onların Batman için ortaya koyduğu mücadele, bugün hâlâ şehrimizin hafızasında yaşamaktadır. Bizlere düşen görev ise; birlik ve beraberlik içerisinde Batman’ı daha güçlü, daha huzurlu ve daha gelişmiş yarınlara taşımaktır.

Bu vesileyle Batman’ımızın il oluşunda emeği geçen tüm devlet büyüklerimizi, siyasetçilerimizi, kanaat önderlerimizi ve aziz hemşehrilerimizi saygı ve şükranla anıyor; güzel şehrimizin 36. kuruluş yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum. Nice güçlü, huzurlu ve başarılı yıllara Batman” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.