359 PROJEYE 28,37 MİLYAR TL’LİK YATIRIM

2026 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, kurul üyeleri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

359 PROJEYE 28,37 MİLYAR TL’LİK YATIRIM
Yayınlama: 12.01.2026
A+
A-

Toplantının açılış konuşmasında, yatırımcı kuruluşların 2025 yılına ait faaliyet ve yatırımları değerlendirilerek, kurumlar arası koordinasyonu gerektiren hususların ele alınacağı ifade edildi.

Toplantıda paylaşılan yatırım izleme raporlarına göre, il genelinde 15 yatırımcı kuruluşa ait toplam 359 proje bulunuyor. Söz konusu projelerin toplam yatırım bedelinin 28 milyar 37 milyon 160 bin TL olduğu bildirildi.

İlimiz yatırımları için 2025 yılında ayrılan 11 milyar 552 milyon 407 bin TL ödeneğin, 9 milyar 535 milyon 146 bin TL’sinin harcandığı, bu kapsamda %82,54 oranında nakdi ve %63,10 oranında fiziki gerçekleşme sağlandığı açıklandı.

Projelerin mevcut durumuna ilişkin yapılan değerlendirmede;

255 projenin tamamlandığı, 70 projenin devam ettiği, 30 projenin ihale aşamasında olduğu, 4 projenin ise henüz başlatılamadığı belirtildi.

Yatırımların sektörlere göre dağılımında ise; Ulaştırma: 88 proje, Enerji: 48 proje, Tarım: 51 proje

Eğitim ve Yükseköğretim: 18 proje, Sağlık: 13 proje, Madencilik: 3 proje, Diğer kamu hizmetleri: 138 proje toplantının sonunda, projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluş yöneticilerine ve çalışanlara teşekkür edilerek, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısının il ve ülke için hayırlı sonuçlar doğurması temennisinde bulunuldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.