MHP Batman İl Başkanı Muhammed Arif Çetin, Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
“KARDEŞLİK RUHU MALAZGİRT’TE PERÇİNLENDİ”
Açıklamasında, Malazgirt Ovası’nda Türk, Kürt ve Arapların omuz omuza mücadele ettiğini hatırlatan Çetin, şunları söyledi:
“Malazgirt’te ecdadımız, canları pahasına İslam sancağını dalgalandırmak ve kardeşliği korumak için mücadele etti. Bu zafer, bizlere birlik ve beraberliğin ebedi bir mirasıdır.”
“TÜRKİYE YÜZYILI’NI BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”
Milli Mücadele’nin imkânsızlıklara rağmen zaferle taçlandığını hatırlatan Çetin, aynı ruh ve azimle yoluna devam ettiklerini belirterek, “Bugün yine birlik ve beraberlik içinde, birbirimizi Allah rızası için severek, gönülden gönüle kurduğumuz muhabbetle, içinde bulunduğumuz bu asır inşallah Türkiye Yüzyılı olarak tarihe geçecektir” dedi.
“ECDADIMIZA RAHMET, MİNNET VE ŞÜKRANLA…”
Mesajının sonunda Sultan Alparslan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını ifade eden Çetin, “Ruhları şad, mekânları cennet olsun” sözleriyle açıklamasını tamamladı.