SON 19 YILIN KAR REKORU

Batman merkez, 1 Ocak 2026’da etkili olan kar yağışıyla beyaza büründü. Meteoroloji Müdürlüğü’nün ölçümlerine göre kent merkezinde kar kalınlığı 18 santimetre olarak kaydedildi. Bu değer, son 19 yılın en yüksek kar kalınlığı oldu.

SON 19 YILIN KAR REKORU
Yayınlama: 02.01.2026
A+
A-

Meteoroloji verilerine göre Batman merkezde 2006 yılından bu yana bu seviyede bir kar yağışı yaşanmadı. 2006’da ölçülen 20 santimetrelik kar, uzun yıllar en yüksek değer olarak kayıtlarda yer almıştı.

TÜM ZAMANLARIN REKORU 1972’DE

Uzun dönem verilere bakıldığında, Batman merkezde ölçülen en yüksek kar kalınlığı 1972 yılında 32 santimetre olarak kaydedildi. Bu ölçüm, kent merkezi için tüm zamanların rekoru olma özelliğini koruyor. Uzmanlar, Batman merkezde kar yağışlarının genellikle sınırlı olduğunu, ancak bazı yıllarda dikkat çekici seviyelere ulaşabildiğini belirtiyor. 1 Ocak 2026’da ölçülen 18 santimetrelik kar da bu istisnai yıllardan biri olarak kayıtlara geçti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.