Atletizm Süper Ligi’nde mücadele eden TPAO Batman Petrolspor, sezonu yine zirvede tamamladı.
İzmir’de düzenlenen Süper Lig final müsabakalarında piste çıkan kırmızı-beyazlı ekip, topladığı 203 puan ile şampiyon Enka ve ikinci sıradaki Fenerbahçe’nin ardından ligi 3. sırada tamamlayarak kupasını müzesine götürdü. Üç yıl üst üste Süper Lig kürsüsünde yer almayı başaran Batman Petrolspor’un sporcuları, kupa töreninin ardından pistte doyasıya eğlendi. Kupayı, Atletizm Federasyonu Başkanı Ahmet Karadağ’ın elinden alan Petrolsporlu atletler, tarihi başarıya bir yenisini ekledi.
Süper Lig’de bu sezon Enkaspor, Fenerbahçe, Batman Petrolspor, Bursa Büyükşehir Belediye, İstanbul Büyükşehir Belediye, Beşiktaş, İzmir Gaziemir ve Gaziantep Büyükşehir Belediye, takımları yer aldı. Ligi son sırada tamamlayan İzmir Gaziemir ve Gaziantep Büyükşehir Belediye takımları küme düştü.
TPAO Batman Bölge Müdürü ve Kulüp Başkanı Murat Karataş, elde edilen başarıdan duyduğunu belirterek “TPAO Batman Petrolspor olarak üç yıl üst üste Süper Lig kürsüsünde yer almak, bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Sporcularımız, antrenörlerimiz ve emeği geçen tüm camiamızı yürekten kutluyorum. Bu başarı, disiplinli çalışmanın, azmin ve birlikteliğin eseridir. Hedefimiz, önümüzdeki yıllarda da kupalara ambargo koyarak Batman’ın adını atletizmde zirvede tutmaktır” dedi.