TEKNOLOJİ VE SİBER ZORBALIK TOPLANTISI YAPILDI

Rehberlik ve Araştırma Merkezimiz tarafından hayata geçirilen ‘Bilinçli Teknoloji Kullanımı ve Siber Zorbalık’ projesinin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

TEKNOLOJİ VE SİBER ZORBALIK TOPLANTISI YAPILDI
Yayınlama: 14.02.2024
10
A+
A-

Kültür Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen ‘Bilinçli Teknoloji Kullanımı ve Siber Zorbalık’ projesinin tanıtım ve bilgilendirme toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Çankaya, Şube Müdürleri Abdurrahim Kusen, Abdurrahman Kardaş, Mehmet Şirin Temiz ve ilimiz il ve ilçelerde görev yapan rehber öğretmenler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program Müdür Kurtaran’ın konuşmasıyla başladı.

Müdür Kurtaran, değerli mesai arkadaşları ve meslektaşlarına katılımlarından dolayı teşekkür ederek, ‘Bilinçli Teknoloji Kullanımı ve Siber Zorbalık’ projesinin önemine dikkat çekti.

Müdür Kurtaran, özellikle rehber öğretmenlerin eğitimdeki önemli rolüne ve eğitime verdikleri desteğin önemine vurgu yaptı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bakanlık tarafından hayata geçirilen birçok projede rehber öğretmenlerin kilit bir rol oynadığı belirtti. Müdür Kurtaran, rehber öğretmenlerin sadece öğrencilere değil aynı zamanda öğretmenlere ve yöneticilere de destek olarak rehberlik yaptıklarını ifade etti.

Daha önce ‘Koruyucu Meleğim Annem’ ve ‘Engelleri Ailemle Aşıyorum’ projelerinin hayata geçirildiğini ve bunların velilere ulaştığı, bilgilendirme kitapçıkları dağıtıldığı aktarıldı. Şimdi ise ‘Bilinçli Teknoloji Kullanımı ve Siber Zorbalık’ projesi ile teknolojinin getirdiği faydaların yanı sıra ortaya çıkan siber zorbalık sorununa dikkat çekilerek, bu sorunun üstesinden gelmek için çaba sarf edileceği ifade etti.

Müdür Kurtaran, teknolojinin gelişiminin yanında ortaya çıkan siber güvenlik sorunlarına değinerek, eğitimciler olarak bu sorunların üstesinden gelmek için çaba gösterdiklerini ve il genelinde bu çalışmanın başlatıldığını söyledi.

Müdür Kurtaran ‘Bilinçli Teknoloji Kullanımı ve Siber Zorbalık’ projesiyle birlikte, teknoloji ve internetin güvenli kullanımı konusunda öğrencilere, velilere ve eğitimcilere yönelik eğitimler ve bilgilendirme faaliyetleri içereceğini söyledi. Proje kapsamında, siber güvenlik bilincinin artırılması, siber zorbalıkla etkili mücadele yöntemlerinin öğretilmesi ve teknolojiyi faydalı bir araç olarak kullanma becerilerinin geliştirilmesinin hedeflendiğini açıkladı.

Müdür Kurtaran’ın konuşmasının ardından bilgilendirme toplantısı Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mustafa Çakan’ın Ortaokul ve Lise Öğrencilerine ‘Bilinçli Teknoloji Kullanımı ve Siber Zorbalık Eğitimi’ takvimiyle ilgili kısa bilgilendirme konuşmasıyla devam etti.

Rehber Öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı RAM Müdürü Çakan’ın ardından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Çankaya’nın ‘Bilinçli Teknoloji Kullanımı ve Siber Zorbalık’ ile ’21.Yüzyılı Öğretmeni Nasıl Olmalıdır’ konularındaki sunumu sonrası soru-cevap ile dilek ve temenni bölümüyle sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.