“İNTERNET VE TELEFON DOLANDIRICILIĞINA KARŞI DİKKATLİ OLUN”

Son günlerde telefon ve internet yoluyla dolandırıcılık olaylarında yaşanan artış nedeniyle Sason Kaymakamlığı internet dolandırıcılık konusunda vatandaşları uyardı.

“İNTERNET VE TELEFON DOLANDIRICILIĞINA KARŞI DİKKATLİ OLUN”
Yayınlama: 12.02.2024
A+
A-

Sason Kaymakamlığından yapılan açıklamada “Son günlerde telefon ve internet yoluyla dolandırıcılık olaylarında belirgin bir artış olduğunun tespiti üzerine; İnternet ve telefon dolandırıcılığı konusunda dikkatli olmak, kişisel bilgilerinizi korumak için hayati önem taşıyor.

Güvenilir olmayan sitelerden uzak durun. Ödeme yapmadan önce sitenin güvenliğini kontrol edin ve kişisel bilgilerinizi paylaşmadan önce iki kez düşünün” denildi.

ŞÜPHELİ MESAJLARA DİKKAT

Bilinmeyen e-postalar ve mesajlardaki bağlantılara tıklamadan önce dikkatlice inceleyin. Banka veya resmi kurumlar sizden bilgi talep etmez, bu konuda şüpheci olun.

TELEFON DOLANDIRICILIĞINA KARŞI TEDBİRLER

Bilinmeyen numaralardan gelen çağrılara karşı temkinli olun. Kendisini polis, hâkim, savcı vb. gibi sıfatlarla tanıtan kişileri hiç vakit kaybetmeden kolluk kuvvetlerine ihbar edin. Kimlik doğrulama için kesinlikle kişisel bilgilerinizi paylaşmayın. Bankalar, resmi kurumlar telefonla kişisel bilgi talep etmez.

AİLE VE ARKADAŞLARINIZI BİLGİLENDİRİN

Dolandırıcılık konusunda çevrenizi bilgilendirin. Bilgi paylaşımı, toplumsal farkındalığı artırarak dolandırıcılara karşı güçlü bir savunma sağlar. Şüpheli durumları yetkililere bildirerek, birlikte daha güvenli bir dijital dünya oluşturalım.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.