EMEĞİN, MÜCADELENİN VE SİNEMANIN BULUŞTUĞU FESTİVAL

Batman, 23-25 Mayıs tarihleri arasında emek ve dayanışmanın sinemayla buluştuğu özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 20. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Batman Yeni Sahne’de sinemaseverlerle buluştu.

EMEĞİN, MÜCADELENİN VE SİNEMANIN BULUŞTUĞU FESTİVAL
Yayınlama: 25.05.2025
A+
A-

Festivalin açılış konuşmasında organizatörler, sinemanın bir anlatım aracı olmanın ötesinde, sorgulama ve toplumsal dönüşüm için güçlü bir zemin sunduğunu vurguladı. “Bu filmler sadece izlenmek için değil; tartışılmak, paylaşılmak ve birlikte dönüşmek için var” sözleri salondan büyük alkış aldı.

BATMAN’DA FESTİVAL COŞKUSU

Basi-Der Başkan Vekili ve festival sunucusu Osman Açan, festivalin Batman’da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Emeğin yoğun olduğu bu şehirde festivalimizi gerçekleştirmekten onur duyuyoruz” dedi. Batman Sinema Kulübü olarak sanat üretimine devam edeceklerini belirtti.

22 FİLM, ÜCRETSİZ GÖSTERİMLER SUNULDU

Festival kapsamında tamamı ücretsiz olarak gösterilen 22 film; belgesel, kurmaca ve animasyon türlerinde işçi sınıfının yaşamını perdeye taşıdı. Gösterimlerin yanı sıra yönetmen buluşmaları ve söyleşiler de izleyiciyle etkileşimi artırdı.

BATMAN’DA SİNEMA SEZONU YOĞUN GEÇTİ

Batman Sinema Kulübü yıl boyunca Batman Kısa Film Festivali’nde 62, Fransız Film Günleri’nde ise 32 film gösterimiyle dikkat çekti. İşçi Filmleri Festivali ise sezonu 22 yapımla kapatarak anlamlı bir final yaptı. Festival ekibi, Eylül ayında düzenlenecek 2. Batman Uluslararası Film Festivali için hazırlıklara başladı. Batman, sinema yolculuğuna kararlılıkla devam ediyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.