ÇİLEK LOKUMU MARKALAŞMA YOLUNDA

Sason’da kadın girişimcilerin öncülüğünde kurulan lokum üretim tesisinde çilek aromalı lokum üretimine başlandı.

ÇİLEK LOKUMU MARKALAŞMA YOLUNDA
Yayınlama: 11.06.2025
A+
A-

Coğrafi işaret tesciline sahip Sason çileğinden elde edilen doğal aroma ile üretilen lokumlar, yöreye özgü tatları katma değerli ürüne dönüştürme yolunda önemli bir adım oldu.

KADINLARA EKONOMİK GÜÇ KAZANDIRIYOR

Sason Kaymakamlığı ve Batman Valisi Ekrem Canalp’in destekleriyle hayata geçirilen, GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından finanse edilen proje; kadınların üretim, paketleme ve satış süreçlerine katılımını sağlayarak, ekonomik hayata aktif olarak katılmalarını hedefliyor.

“HEDEF: SASON LOKUMU DA MARKA OLACAK”

İşletme Kooperatif Başkanı Muhsine Bozkurt, Kurban Bayramı için hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek, “Sason çileğinden lokum, kurutulmuş çilek ve pestil üreterek markalaşma yolunda ilk adımları attık. Bayramda ikramlıklarımız doğal aromalı, Sason çileğiyle üretilen lokumlarımız olsun istiyoruz. Sason çileğinden sonra, Sason lokumunu da marka haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.