BELEDİYE’DEN SU İSRAFI UYARISI

Yaz aylarında suların azalmasından dolayı Sason Belediyesi vatandaşlarından su israfından kaçınması için uyarıda bulundu.

BELEDİYE’DEN SU İSRAFI UYARISI
Yayınlama: 03.06.2025
A+
A-

Sason Belediyesinden yapılan açıklamada “Hava sıcaklığının mevsim normalinin üstünde olması nedeniyle su sarfiyatı beklenin üstünde olacaktır. Vatandaşlarımız gereksiz yere kapı önlerini, bahçelerini, araçlarını ve halılarını yıkamamaları rica ediyoruz. Su kaynaklarımızı korumanın gelecek nesillere aktarmanın en iyi yolu suyu tasarruflu bir şekilde kullanmaktan geçer. İlçemizde yaz aylarında artan su tüketimi nedeniyle içme ve kullanma suyu temininde ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Mevcut su kaynaklarımız, sadece günlük temel ihtiyaçları karşılayacak kapasitededir. Ancak bazı vatandaşlarımızın tarımsal sulama amacıyla kaçak su hattı çekmesi, bu kaynakların hızla tükenmesine neden olmaktadır.

“SU, HEPİMİZİN ORTAK DEĞERİDİR. LÜTFEN BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM”

Bu durum hem halk sağlığını hem de kamu düzenini tehdit etmektedir. Belediyemiz, suyun adil ve sürdürülebilir bir şekilde kullanımını sağlamakla yükümlüdür. Bu nedenle; Kaçak su kullanımı tespit edilen yerlere cezai işlem uygulanacaktır. Vatandaşlarımızın, bahçe sulama gibi işlemler için içme suyu yerine alternatif su kaynakları kullanmaları önemle rica olunur. Su israfının önlenmesi için hep birlikte duyarlı davranmalıyız. Sason Belediyesi olarak siz değerli hemşehrilerimizin mağduriyet yaşamaması için gerekli denetim ve bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyoruz. Su, hepimizin ortak değeridir. Lütfen birlikte sahip çıkalım” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.