TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta lider Batman Petrolspor, ligin 31. haftasında sahasında en yakın takipçilerinden Şanlıurfaspor’u konuk edecek.
TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta fırtınalar estiren Batman Petrolspor, geride kalan 29 haftada topladığı 67 puanla zirvedeki yerini koruyor. En yakın rakibi Muğlaspor’un 3 puan önünde, liderliğini sürdüren kırmızı-beyazlı temsilcimiz, Şanlıurfaspor karşısında galip gelerek şampiyonluk yolundaki en büyük engellerden birini de aşmayı hedefliyor.
ZİRVENİN EFENDİSİ: BATMAN PETROLSPOR
Sezon başından bu yana istikrarlı bir grafik çizen Petrolspor, özellikle iç saha avantajı ve hücum hattındaki verimliliğiyle dikkat çekiyor.Kırmızı-beyazlı ekibin en büyük kozu, ligin en golcü isimlerinden biri olan Atabey Çiçek. 17 golle takımını sırtlayan tecrübeli forvete, Mert Örnek (9 gol) ve Okan Eken (8 gol) gibi isimler skor katkısıyla eşlik ediyor. Ligde 30 maç sonunda topladığı 54 puanla 3. sırada yer alan Şanlıurfaspor için bu maç, matematiksel olarak şampiyonluk potasında kalmak adına kritik önem taşıyor. Konuk ekibin en tehlikeli ismi, 18 golle gol krallığı yarışında zirvede bulunan Sinan Kurumuş olarak dikkat çekiyor.
41 YILLIK REKABETTE 31. RANDEVU
İki bölge takımı arasında 8 Aralık 1985 tarihinde başlayan rekabette bugüne kadar 30 resmi maç oynandı. Geçmişten bugüne yansıyan istatistiklerde 30 karşılaşmada Şanlıurfaspor 16 galibiyet elde ederken, Batman Petrolspor rakibini 7 kez mağlup etmeyi başardı. İki takım arasındaki 7 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. Ligin ilk yarısında 26 Kasım 2025’te Şanlıurfa’da oynanan maçı Batman Petrolspor 2-0 kazanarak bu maç öncesi moral üstünlüğünü eline aldı.
MÜSABAKAYA TARAFTARLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERECEK
Petrolspor-Şanlıurfaspor maçı 25 Mart Çarşamba günü saat 16.00’da Batman Şehir Stadyumunda oynanacak. Müsabakaya Batmanlı futbol severlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
VALİ CANALP’TEN TARAFTARLARA ÇAĞRI
Batman’da sağlık yatırımları kapsamında önemli bir adım daha atılırken, düzenlenen törende spor gündemi de öne çıktı. Batman Valisi Ekrem Canalp, Çarşamba günü oynanacak Batman Petrolspor- Şanlıurfaspor maçı için çağrıda bulundu.
Törende konuşan Vali Canalp, yalnızca sağlık yatırımlarına değil, kentin sosyal ve sportif yaşamına da değindi. Batman Petrolspor’un kritik karşılaşmasına dikkat çeken Canalp, tüm Batmanlılara çağrıda bulundu. Çarşamba günü oynanacak ve şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyan maç için konuşan Vali Canalp “Batmanlı hemşehrilerimizden beklentimiz, stadyumu tıklım tıklım doldurmalarıdır. Ancak bunu yaparken taşkınlıktan uzak durmalı, sahaya herhangi bir cisim atılmamalı ve kötü tezahüratlardan kaçınılmalıdır. Batman’ın kalitesini ve disiplinini bu maçta da en iyi şekilde göstereceğiz” dedi.
