Batmanlı hemşehrilerimizi İstanbul’da tek çatı altında buluşturacak İstanbul Batman Vakfının kuruluş süreci kapsamında önemli bir ziyaret gerçekleştirildi.
 
			Vakıf Koordinatörü İlyas Bastık ve beraberindeki heyet, AK Parti Batman İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek İl Başkanı Hüseyin Şansi ile bir araya geldi.
İl Başkanlığında gerçekleşen görüşmede, vakfın kuruluş aşamaları, hedefleri ve Batman-İstanbul arasındaki dayanışmanın güçlendirilmesi konularında kapsamlı bir fikir alışverişi yapıldı.
Başkan Hüseyin Şansi, vakıf girişimine tam destek verdiklerini ifade ederek “Batmanlı hemşehrilerimizin bir araya gelmesini, dayanışma kültürünün güçlenmesini son derece kıymetli buluyoruz. Ortak gayemiz Batman’dır; memleketimizin yararına olan her adımı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
Vakıf Koordinatörü İlyas Bastık da Başkan Şansi’nin ilgisi ve desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “İstanbul’daki Batmanlılar olarak memleketimizle gönül bağımızı güçlendirecek bir yapı kuruyoruz. Bu süreçte AK Parti Batman İl Başkanlığının desteği bizim için çok kıymetli.” ifadelerini kullandı.
Ziyaretin ardından gün içinde Kozluk Belediye Başkanı Mehmet Veysi Işık, Sason Belediye Başkanı İrfan Demir, Hasankeyf Belediye Başkanı Halit Tutuş ve Beşiri Belediye Başkanı Alparslan Karabulut’un da katılımıyla geniş kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda, vakfın kuruluş sürecinin Batman’a sağlayacağı katkılar, hemşehriler arası dayanışmayı pekiştirecek projeler ve ortak çalışma alanları ele alındı.
İl Başkanlığı, hemşehrilik bilincini güçlendirecek bu girişime ev sahipliği yaparak sürece öncülük ederken, Batman-İstanbul hattında güçlü bir köprü kurulması yönündeki adımların da kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.