Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Alfa Kreş, Deha Kreşi ve Atlas Kreşi öğrencilerini ağırlayarak itfaiyecilik mesleğini tanıttı. Toplam 150 öğrenciye yangın ve acil durumlarda doğru davranış biçimleri konusunda bilgi verildi.
Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, çocuklarda yangın ve acil durum bilincinin küçük yaşlarda oluşturulması amacıyla eğitim ve tanıtım çalışmalarını sürdürüyor.
Bu kapsamda Alfa Kreş, Deha Kreşi ve Atlas Kreşi öğrencileri itfaiye birimlerini ziyaret etti. Öğrenciler, itfaiye araç ve ekipmanlarını yakından inceleyerek itfaiyecilerin görevleri hakkında bilgi aldı.
150 ÖĞRENCİ İTFAİYEYİ YAKINDAN TANIDI
Alfa Kreşi’nden 75 öğrenci Belde Şubesi’ni ziyaret ederken, Deha Kreşi’nden 35 öğrenci ve öğretmene itfaiye tanıtımının yanı sıra yangın eğitimi verildi. Atlas Kreşi’nden 40 öğrenci ve öğretmen de itfaiye ekiplerinin konuğu oldu.
Eğitimlerde çocuklara yangın sırasında nasıl hareket edilmesi gerektiği, acil durumlarda dikkat edilmesi gereken hususlar ve yangınlara karşı alınabilecek temel önlemler anlatıldı.
İtfaiye araçlarını yakından görme fırsatı bulan öğrenciler, merak ettikleri soruları personele yöneltti. Minik öğrenciler ayrıca itfaiye personelinin haftasını kutladı.
Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, benzer eğitimlerle çocukların yangın ve acil durumlara karşı bilinçlendirilmesini hedefliyor.
