GERCÜŞ’TE KAÇAK AVCILIĞA KARŞI SAHA DENETİMİ

Batman Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, Gercüş’te av koruma ve kontrol faaliyetleri gerçekleştirdi. Çalışmalar kapsamında kamu kurumları ve vatandaşlar kaçak avcılık ile yaralı yaban hayvanları konusunda bilgilendirildi.

GERCÜŞ’TE KAÇAK AVCILIĞA KARŞI SAHA DENETİMİ
Yayınlama: 19.08.2026
A+
A-

Batman Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, doğal yaşamın ve yaban hayvanlarının korunmasına yönelik çalışmalar kapsamında Gercüş ilçesindeki av sahalarında denetim gerçekleştirdi.

14 Ağustos 2026 tarihinde yürütülen av koruma ve kontrol faaliyetlerinde ekipler, av sahalarında incelemelerde bulunurken ilçedeki kamu kurumlarında da bilgilendirme çalışması yaptı.

KAMU KURUMLARINA BİLGİLENDİRİCİ AFİŞLER ASILDI

Çalışmalar kapsamında Gercüş Kaymakamlığı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı ve Halk Eğitim Müdürlüğü gibi kurumlara avcılık ve yaban hayatının korunmasına yönelik bilgilendirici afişler asıldı.

Ekipler tarafından kamu kurumlarında görev yapan personel ile vatandaşlara da yaban hayatının korunmasına ilişkin bilgiler verildi.

YARALI YABAN HAYVANLARI İÇİN İLETİŞİM BİLGİLERİ PAYLAŞILDI

Vatandaşların yaralı bir yaban hayvanıyla karşılaşmaları halinde ilgili birimlere hızlı şekilde ulaşabilmeleri amacıyla Batman Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünün iletişim bilgilerinin yer aldığı broşürler dağıtıldı.

Yetkililer, doğal yaşamın korunması ve yaban hayvanlarının güvenliğinin sağlanmasına yönelik av koruma, kontrol ve bilgilendirme çalışmalarının aralıksız sürdürüleceğini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

o sohbet org