Batman merkez Huzur Mahallesi’nde yaşayan 12 çocuklu bir ailenin harabe haldeki evi, hayırseverlerin desteğiyle baştan sona yenilenerek aileye teslim edildi. Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren aile, yapılan bu anlamlı destek sayesinde bayram öncesi büyük bir sevinç yaşadı.
Ailenin babasının geçirdiği kaza sonucu çalışamaz hale gelmesi üzerine, tüm sorumluluk anne Perişan Kaygusuz’un omuzlarına kaldı. 12 çocuğuna hem annelik hem de babalık yapan Kaygusuz, uzun süredir zor şartlarda, harabe durumdaki bir evde yaşam mücadelesi veriyordu.
Ailenin durumundan haberdar olan İHH Batman İnsani Yardım Derneği, hayırseverlerin katkılarıyla harekete geçti. Yapılan çalışmalar sonucunda ev tamamen yenilenerek yaşanabilir bir hale getirildi. Yenilenen ev, bayram öncesinde aileye teslim edilerek adeta çifte bayram yaşattı.
İHH Batman İnsani Yardım Derneği İl İçi Sorumlusu Yakup Kavak yaptığı açıklamada, dayanışmanın önemine dikkat çekti. Kavak, “İhtiyaç sahibi ailelerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Hayırseverlerimizin destekleriyle bu ailemizin evini baştan sona yeniledik. Bayram öncesinde ailemizin yüzünde oluşan mutluluk bizim için en büyük ödüldür. Destek veren tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
