Batman İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 19 Mayıs Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde görev yapan Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Halide Betül Doğan, merkezde yürütülen “Sağlıklı Menopoz Okulu” programına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Uzm. Dr. Doğan, ortalama yaşam süresinin uzamasıyla birlikte kadın yaşamının yaklaşık üçte birinin menopoz sonrası dönemi kapsadığına dikkat çekerek, bu sürecin bilinçli ve sağlıklı bir şekilde yönetilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Menopozun yalnızca biyolojik bir değişim süreci değil; fiziksel, ruhsal ve sosyal yönleri olan doğal bir yaşam evresi olduğunu ifade etti.
“Sağlığınız için buradayız.” diyen Doğan, tüm kadınları bu önemli yaşam dönemine bilinçli hazırlanmak ve ücretsiz eğitimlerden faydalanmak üzere Sağlıklı Hayat Merkezlerine başvurmaya davet etti.