İSTİHDAM VE ÜRETİM ODAKLI ORTAK ÇALIŞMALAR ELE ALINDI

Batman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mehmet Emin Aktan, İl Müdür Yardımcısı Adnan Çiftçioğlu ile birlikte Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir’i ziyaret etti.

İSTİHDAM VE ÜRETİM ODAKLI ORTAK ÇALIŞMALAR ELE ALINDI
Yayınlama: 04.02.2026
A+
A-

Gerçekleştirilen ziyarette, Batman’ın sahip olduğu ekonomik ve sektörel potansiyel, iş gücü piyasasının mevcut durumu ile istihdamı artırmaya yönelik yürütülebilecek ortak çalışmalar ele alındı. Görüşmede özellikle genç istihdamı, mesleki eğitim faaliyetleri, özel sektörle iş birliği modelleri ve yerel üretimin desteklenmesine yönelik projeler üzerinde karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

İl Müdürü Mehmet Emin Aktan, Batman’ın güçlü bir üretim ve girişimcilik potansiyeline sahip olduğunu vurgulayarak, bu potansiyelin harekete geçirilmesinde kurumlar arası iş birliğinin büyük önem taşıdığını ifade etti. Aktan, İŞKUR olarak işverenlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi, istihdamın artırılması ve sürdürülebilir kalkınmanın desteklenmesi amacıyla BATSO ile yakın iş birliği içinde çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, nazik ziyaretlerinden dolayı İl Müdürü Aktan’a teşekkür ederek, Batman iş dünyasının ihtiyaçlarının karşılanması noktasında kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekti. Demir, özellikle genç istihdamı, kadın girişimciliği ve nitelikli iş gücünün artırılmasına yönelik projelerin kent ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennileri ve ilerleyen süreçte somut iş birliği adımlarının atılması yönündeki mutabakatla sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.