YOĞUN KAR YAĞIŞINA KARŞI 7/24 MÜCADELE

Batman genelinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle İl Özel İdaresi ekipleri, sorumluluk alanlarında karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞINA KARŞI 7/24 MÜCADELE
Yayınlama: 02.01.2026
A+
A-

Ulaşımın aksamaması ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması amacıyla yürütülen çalışmalarda bugüne kadar 105 ton tuz ve kum karışımı kullanıldı.

Çalışmalar kapsamında 150 personel, 91 araç ve iş makinesi ile Batman Merkez ve 5 ilçede eş zamanlı olarak sahada görev yapılıyor. İl Özel İdaresi ekipleri, aynı zamanda Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki ana arterlerde yürütülen çalışmalara da destek vererek ulaşımın sürekliliği için koordineli şekilde görev alıyor.

İl genelinde yürütülen karla mücadele çalışmaları sonucunda çok sayıda köy ve mezra yolu ulaşıma açılırken, kapalı bulunan güzergâhlarda yol açma çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle ekipler, merkez ve ilçelerdeki köy ve mezra yollarında kesintisiz çalışma yürütüyor.

Karla mücadele kapsamında sahada görev yapan ekipler; Merkez ilçede 38, Sason’da 28, Kozluk’ta 24, Beşiri’de 20, Hasankeyf’te 15, Gercüş’te 25 personel olmak üzere 6 ayrı ekip halinde çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan, il genelinde hasta, yolda kalan vatandaşlar ve acil ihtiyaç bulunan noktalara iş makineleri sevk edilerek hızlı müdahale sağlanıyor. İl Özel İdaresi ekipleri, olumsuz hava koşullarına karşı 7/24 esasına göre çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.