Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında, kentin çevre, altyapı, üstyapı, eğitim, sağlık ve istihdam gibi alanlarda yürütülen projelerin ele alındığı toplantı gerçekleştirildi.
Vali Canalp, tüm kamu kurumlarının vatandaş memnuniyetini ön planda tutarak çalışmalarını seferberlik anlayışıyla sürdürmesi talimatını verdi.
VALİ CANALP “TAŞINMAYAN TESİSLER MÜHÜRLENECEK”
Toplantıda, şehir merkezinde hava kirliliğine yol açan kum ocakları, beton santralleri ve bims üretim tesislerinin şehir dışına taşınması süreci değerlendirildi. Vali Canalp, daha önce defalarca süre verilen işletmelere son kez 22 günlük ek süre tanındığını belirterek, sürenin sonunda taşınmayan tesislerin mühürleneceğini açıkladı. Denetimler İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılacak.
VALİ’DEN TALİMAT ‘ÖNCE CADDELER, SONRA SOKAKLAR’
Belediye tarafından yürütülen altyapı ve üstyapı çalışmalarında bozulan alanların vakit kaybetmeden onarılması gerektiğini vurgulayan Vali Canalp, çalışmaların öncelikle ana caddelerden, ardından sokaklardan başlatılmasını talep etti. Batman’ın temiz bir şehir olması için temizlik ekiplerine talimat veren Vali Canalp, gece gündüz görev yapan personele teşekkür etti. Kentin tüm noktalarının incelenmesi ve çöp konteynerlerinin deterjanla yıkanıp boyanması yönünde talimat verildi.
İÇME SUYU VE SANAYİ PROJELERİ MASADA
Kuraklık nedeniyle su kaynaklarında yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Vali Canalp, Batman Çayı ve Garzan Çayı’ndan içme suyu temini çalışmalarının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Batman Çayı’nın ıslah edilen bölgesinde 2 bin dönümlük alanda Küçük Sanayi Sitesi kurulması planları değerlendirildi ve projenin hızlandırılması için Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne talimat verildi. Toplantıya Vali Canalp’ın yanı sıra Vali Yardımcıları, Belediye Başkan Yardımcıları, Beşiri Kaymakamı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü ile ilgili kamu kurum müdürleri katıldı.