AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi, Beşiri ilçesine bağlı Eskihamur (Newalê) ve Harfas köyleri arasında meydana gelen saldırıya ilişkin yazılı bir kınama mesajı yayımladı.
AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi mesajında, aynı aileden dört kişinin, özellikle de iki çocuğun hayatını kaybetmesinin tüm Batman’ı derinden yaraladığını belirterek “Her ne sebeple olursa olsun, insan hayatına kastetmek en büyük zulümdür ve Allah katında asla tasvip edilmemektedir. Toplumumuzun en masum fertleri olan çocuklarımızın böyle bir vahşetin kurbanı olması acının boyutunu daha da ağırlaştırmıştır.
Bu menfur saldırı sadece bir aileyi değil, tüm Batman’ı ve milletimizi derinden sarsmıştır. Sosyal barışımızı, birlik ve beraberliğimizi hedef alan böylesi olaylara karşı hep birlikte durmalı, insana ve hayata değer veren bir anlayışla toplumumuzu bu tür karanlık zihniyetlerden korumalıyız” dedi.
İl Başkanı Şansi, güvenlik güçlerinin saldırının faillerini en kısa sürede tespit ederek adalet önünde hesap vermelerini sağlayacağına inandığını vurgulayarak “Bu canice saldırıyı gerçekleştirenler asla cezasız kalmayacaktır” dedi.
İl Başkanı Şansi, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm Batman halkına başsağlığı dileklerini iletti.