4 MAHALLEDE 7 RİSKLİ YAPI YIKILDI

Batman Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından, yapı sahiplerinin dışardan anlaştığı yıkım firmalarıyla birlikte yürütülen yıkım çalışmaları, müdürlük kontrolünde ve yoğun denetim altında devam ediyor.

4 MAHALLEDE 7 RİSKLİ YAPI YIKILDI
Yayınlama: 11.01.2026
A+
A-

Batman merkez sınırları içerisinde yer alan tüm mahallelerde gerçekleştirilen yıkım faaliyetleri; hafta içi 08.00-18.00, hafta sonu ise 10.00-18.00 saatleri arasında yapılıyor. Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü Riskli Yapılar Ekibi tarafından daha önce yapılan denetimler sıklaştırılarak artırıldı.

Riskli yapı kararı alınan taşınmazlara ait gerekli evraklar dosya halinde birime ulaşır ulaşmaz süreç titizlikle yürütülüyor. Yıkım yapılacağına dair asılan tebligatlar, hazırlanan ruhsatlar, yıkım izinleri, yıkım raporları, yerinde kontrol ve denetimler ile yıkım sonrasına ilişkin tüm yazışmalar Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda Gap, Fatih, Bahçelievler ve Şafak mahallelerinde, Aralık 2025 ayı içerisinde riskli yüksek yapı kategorisinde yer alan, altı ve yedi katlı toplam 7 binanın yıkımı tamamlandı. Yıkımlar, il dışından getirilen bina yıkıcı makas aracı kullanılarak ve yüksek güvenlik önlemleri eşliğinde, son derece titiz bir şekilde gerçekleştirildi.

Yetkililer, vatandaşların can ve mal güvenliğini önceleyen bu çalışmaların, kent genelinde kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.