TURAK’TAN BATÜ’YE AKREDİTASYON

Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından Turizm bölümlerindeki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı sağlanması amacıyla uygulanan Akreditasyon Programı kapsamında üniversitemizin Turizm Rehberliği Bölümü akreditasyon almaya hak kazandı.

TURAK’TAN BATÜ’YE AKREDİTASYON
Yayınlama: 08.01.2024
A+
A-

Batman Üniversitesinin Turizm Fakültesi Dekanlığı 30.01.2023 tarihinde akreditasyon alabilmek için başvuruda bulunmuştu. Bunun üzerine Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü yükseköğretim kalite kurulunca turizm programlarına akreditasyon sağlama konusunda yetkilendirilmiş olan Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu(TURAK) tarafından iki kez denetlendi.

Denetimler; 16.11.2023 tarihinde sanal, 24-27 Kasım tarihinde fiziki olmak üzere iki aşamada gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen denetlemeler neticesinde bölümümüz 2 yıllık akreditasyon belgesine layık görülerek, Türkiye’de TURAK tarafından akredite edilmiş 7. Turizm Rehberliği Bölümü oldu.

Bölümlerin kalite güvencesine ilişkin önemli unsurlarından birisi haline gelen akreditasyon, programın kalite güvencesini; liderlik, yönetişim ve kalite, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı gibi faaliyet alanlarının tümü için bir gösterge olup, öğrenciler açısından da tercih edilme noktasında bölümlerde aranılan özeliklerden biri haline geldi.

Konuyla ilgili yaptığı konuşmada Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir “Bölümümüzde;  öğretim programları bilgi çağının gereklerine göre, değişen öğrenci özellikleri ve öğrenci merkezli öğrenme anlayışına göre sistemli biçimde kendini güncelliyor. Öğrenme kaynakları ve öğretim üyesi yeterliliklerini sürekli biçimde geliştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Kurumun araştırma yetkinlikleri geliştiriyor ve toplumsal katkı faaliyetlerini sistematik biçimde ele alıyoruz. Tüm bu emeklerimiz neticesinde bölümümüzün akredite edilmesi bizim için memnuniyet verici” ifadelerine yer verdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.