ÖZDEMİR “BÜYÜME SÜRECİ DEVAM EDECEK”

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Başkanı İrfan Özdemir, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından açıklanan Ekim-Aralık 2023 dönemini içeren 4. çeyrek Dönemsel büyüme hakkında açıklamalarda bulundu.

ÖZDEMİR “BÜYÜME SÜRECİ DEVAM EDECEK”
Yayınlama: 29.02.2024
A+
A-

MÜSİAD Batman Şube Başkanı İrfan Özdemir “2023 yılının son çeyreğinde %4.0 oranında büyüyen Türkiye ekonomisi geçtiğimiz yılın tamamında ise %4,5 oranında büyümeyi başarmıştır böylece milli ekonomimiz pozitif büyüme eğilimini üst üste 14 çeyreğe taşıyarak Türkiye yüzyılı iddiasına yaraşır bir başlangıç yapmıştır. Öncü ekonomilerde ABD’nin %2,5 Japonya’nın %1.9 İngiltere’nin yüzde 0.1 oranında büyüdüğü Almanya ekonomisinin ise yüzde 0.3 oranında küçüldüğü 2023 yılında Türkiye ekonomisi Hindistan Çin ve Endonezya’nın ardından g20’nin en çok büyüyen 4 ülkesi olmuştur” dedi.

Asrın felaketi olarak nitelenen 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yanı sıra Mayıs ayında yapılan iki büyük seçim sürecinin getirdiği belirsizliklere rağmen Türkiye ekonomisinin göstermiş olduğu bu performans takdire Şahan bir gelişmedir diyen Şube Başkanı Özdemir “MÜSİAD olarak söz konusu büyüme oranının 2024 yılı içinde çok büyük bir motivasyon kaynağı olacağına inanıyor ülke ekonomimizin üretim ihracat ve istihdam odaklı büyüme sürecinin devam edeceğine olan inancımızı yineliyoruz. Makro finansal dengelenme bağlamında Türkiye ekonomisi için oldukça önemli ve başarılı bir dönem olarak geride kalan 2023 yılın ardından Türkiye ekonomisi enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürme hurda istikrarı sağlama kamu mali dengeleri ve dış ticarette sürdürülebilirliğe ulaşma hedeflerine adım adım yaklaşmayı sürdürecektir” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.