İHD’DEN ‘MAHPUS HAKLARI’ RAPORU

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi Hapishane Komisyonu, 2023 yılı Batman ili sınırları içerisinde bulunan cezaevlerindeki mahpus haklarına ilişkin hazırladığı gözlem raporunu basın mensuplarıyla paylaştı.

İHD’DEN ‘MAHPUS HAKLARI’ RAPORU
Yayınlama: 06.03.2024
5
A+
A-

İHD Batman şube ofisinde yapılan basın açıklamasına İHD Batman Şube Eş Başkanları Av. Ahmet Şiray ve Rumeysa Deniz Kaya ile şube yöneticileri katıldı.

Basın açıklamasını okuyan İHD Hapishane Komisyonu sözcüsü Av. Sinan İslam Gegin “Batman sınırları içerisinde bulunan cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri ile ilgili yapılan başvurular üzerine İHD Batman Şubesi Cezaevi Komisyonu olarak inceleme ve gözlem yapmak üzere harekete geçilmiştir. İHD Batman Şubesi Hapishane Komisyonumuz yapılan bildirimler ve başvurular ışığında cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerle insan hakları ihlalleri iddiaları hakkında mahpuslarla görüşmeler gerçekleştirmiştir. Bu görüşmeler sonucunda ulaşım, haberleşme, iletişim ve sağlık hakkı gibi temel haklar konusunda ciddi sorunlar yaşandığı gözlemlenmiştir. Ayrıca çıplak arama, işkence ve kötü muamele, infaz yakma, iletişim ve görüş kısıtlaması iddiaları mahpuslar tarafından dile getirilmiştir. Yapılan görüşmelerde mahpuslar spor, kültür, eğitim ve sanat alanıyla ilgili faaliyetler konusunda hiçbir şey yapamadıklarını dile getirmişlerdir” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.