DÜNYA HASTANESİ’NDE CARDİSİOGRAFİ CİHAZI KURULDU

Özel Batman Dünya Hastanesi radyasyon riski olmadan kalp damar tıkanıklığı taraması yapan yapay zeka destekli cardisiografi sistemini kurarak hizmete açtı.

DÜNYA HASTANESİ’NDE CARDİSİOGRAFİ CİHAZI KURULDU
Yayınlama: 26.03.2024
15
A+
A-

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başhekim Op. Dr. Rafet Tok “Cardisiografi (CSG) cihazı, kalbin yaygın hastalıklarını olabildiğince (4 dakikada) çabuk tespit edebilmek için geliştirilen yapay zeka destekli yeni yöntemdir. Cihaz sayesinde erken teşhis, kalp krizi, ani kardiyak ölüm veya ritim bozuklukları gibi ciddi sonuçların önlenmesine yardımcı olabilir. Kardisiograficihazı (CSG), kalp hastalıklarını hızlı, kesin ve invazif olmayan bir şekilde tespit edebilmek veya ekarte edebilmek için uzun süren çalışmalar sonrasında hekimler için özel olarak geliştirilmiştir.

Yapay zeka kullanımı sayesinde Kardisiografi (CSG) cihazı mevcut tıbbi standartları aşmaktadır. Efor testinden önemli ölçüde daha yüksek duyarlılık oranı (>%90) sayesinde doğru tedavi yolunun erken seçilmesine izin verir. Çok sayıda bilimsel araştırmalarla desteklenen cihaz, efor sarf etmeden, kan ve herhangi bir ilaç almadan EKG çeker gibi konforla 4 dakika içinde sonuçlandırılır” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.