DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Batman çıkışı Çöplük Kavşağı ile OSB arasındaki yolda (Batman-Siirt yolu) trafik kaza riskini azaltmak ve vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla her gün yapılan denetimlerinin yanı sıra yolun düşey levha ve yatay çizgileri yenilenmiş, Kira Dağı’ndan inişe doğru hız kesici offset çizgiler çizilmiş ve yapılan bu işaretlemeler güneş enerjisiyle çalışan flash ışıklarla desteklendi.

DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDECEK
Yayınlama: 06.04.2024
10
A+
A-

Batman Valisi Ekrem Canalp’ın Karayolları Genel Müdürlüğü nezdinde yaptığı girişimler sonucu Batman-Hasankeyf bölünmüş yol kapsamında ihale edilen ve çalışmalarına başlanılan 7 km yolun BSK, tretuvar ve orta refüj çalışmalarını takiben aynı dosya kapsamında 2025 sezonunda OSB yolunun yapılması planlanıyor.

Organize Sanayi Bölgesi yolunu bölünmüş yol standardına kavuşturma sürecine kadar trafik güvenliğini sağlamak amacıyla Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından her gün çevirme ekipli radar kontrolü, drone denetimleri, OSB’ye işçi taşıma servis hizmeti veren araçların denetimi yapılmaya devam edilecektir. Özelikle trafiğin yoğun olduğu 16.00-18.00 saatleri arasında seyir halinde denetimlere aralıksız devam edileceği belirtildi.

Bu kapsamda yılbaşından bu yana yapılan OSB yolunda yapılan trafik kontrollerinde toplam 1568 araç ve sürücüsü denetlenmiş, Karayolları Trafik Kanununu ihlal eden 286 araç ve sürücüsüne toplam 666 bin 273 TL. cezai işlem uygulanmış, ayrıca 1 araç trafikten men edildi. Vatandaşların can ve mal güvenliği açısından ilimizde araç trafiğinin en yoğun olduğu bu yolda denetimlerin aralıksız devam edileceği belirtildi.

S

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.