CHP, BATMAN’DA NASIL BAŞARILI OLABİLİR?

31 Mart 2024 yerel seçimleri yaklaşırken, CHP’nin Batman’da başarılı olmak için yeni stratejiler üretmesi gerekiyor.

Yayınlama: 26.12.2023
Düzenleme: 26.12.2023 13:15
1.057
A+
A-

Zira siyasi partilerin katıldıkları seçimlerde başarılı olabilme şansı, yürütebilecekleri bir stratejiyle mümkün olabilir.

14 Mayıs seçimlerinden önceki birçok seçimde CHP, kampanyasını Batman’ın tüm bölgelerine yayma konusunda sorunlar yaşıyordu. Ancak 14 Mayıs seçimlerinde CHP Batman il başkanlığının ve Milletvekili adayı olan Hüseyin Yaşar’ın yürüttüğü kampanyada seçmenle doğrudan iletişim kurma yeteneği her kesimin dikkatini çekmişti.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde Batman, aldığı oy sayısıyla CHP’nin en başarılı olduğu illerden biri oldu. CHP, milletvekili seçimlerinde 25765 seçmenin desteğini alarak %7,91oy oranına ulaştı.

Bu, CHP’nin Batman’da aldığı en yüksek oy oranıdır.

CHP, 31 Mart 2024 seçimlerinde Batman’da yakaladığı başarı grafiğini yukarı doğru devam ettirmek istiyorsa, il, ilçe ve beldelerde vatandaşın ihtiyaçlarına ve beklentilerine hitap eden, güçlü, etkili ve deneyimli isimleri aday göstermelidir.

Başka bir ifadeyle kültürel ve sosyoekonomik açıdan farklı kesimlerden insanların yaşadığı bir şehir olan Batman’da CHP, bu farklı kesimlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek, şehrin sorunlarına çözüm üretebilecek ve seçmenle gönül bağı oluşturabilecek isimleri aday göstermelidir.

CHP’den belediye başkan adayı olarak gösterilecek isimlerin ise encümen listelerini oluştururken çeşitli kesimlerden önemli isimlere yine seçilebilecekleri yerlerden adaylık vermesi lokomotif etkisi oluşturabilir.

Seçmenle Doğrudan İletişim Kurulmalıdır…

31 Mart 2024 seçimlerinde CHP Batman’da başarılı olmak istiyorsa, şehrin sorunlarına odaklanmalı ve seçmenle doğrudan iletişim kurarak çözüm önerilerini doğru bir şekilde anlatabilmelidir.

14 Mayıs seçimlerinde CHP’nin oy oranının yükseltmesinin başlıca nedenleri arasında hiç şüphesiz doğru ve güçlü bir ismin aday gösterilmesi, sosyal medya, geleneksel medya ve sokak çalışmalarında sıra dışı çalışmalara imza atılmasıydı.

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, günümüzde dijital haber ve sosyal medya, insanların bilgiye ulaşma ve fikirlerini ifade etme biçimlerini önemli ölçüde değiştirdi.

Dolayısıyla 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP, dijital haber ve sosyal medya araçlarını daha geniş bir yelpazede kullanmaya devam ederse, Batman halkına ulaşabilir, mesajını iletebilir ve hedeflediği başarıya ulaşabilir.

CHP’nin Batman’ın temel sorunlarını belirlemek ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini geliştirmek için sözde değil özde ve ciddi katkılar sunması gerekir diyenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Bu sayının daha fazla yükselmesinin önüne geçmek il teşkilatının görevidir.

Zira Batman işsizlik, yoksulluk, eğitim ve sağlık sorunları gibi devasa sorunlarla boğuşurken CHP’nin bu sorunlara karşı somut planlar sunmaması seçmenin en çok eleştirdiği konuların başında bulunmaktadır.

CHP, zengin bir kültüre ve tarihi dokuya sahip olan Batman’ın kültürünü ve değerlerini anladığını soyut cümlelerle değil somut adımlarla gösterdiğinde seçmenle daha güçlü bir bağ kurabileceğini artık görmelidir.

CHP, bu adımlarla Batman’da halkın güvenini kazanabilir ve seçimlerde hedeflediği başarıya ulaşabilir.

Kalın sağlıcakla…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.