ÇANAKKALE ZAFERİ BATMAN’DA TÖRENLE KUTLANDI

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle Batman Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen programda canları pahasına yurt savunması yapan şehitler saygıyla anıldı.

ÇANAKKALE ZAFERİ BATMAN’DA TÖRENLE KUTLANDI
Yayınlama: 18.03.2024
6
A+
A-

Valilik bahçesinde Atatürk Anıtına; Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin çelenk sunma töreni ile başlayan program, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda devam etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Batman Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen etkinliklerle devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından program, öğrenciler tarafından okunan şiir ve hazırlanan oratoryo gösterileri ve müzik dinletisinin ardından; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeni ile düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program sona erdi.

ŞEHİTLİKTEN GELEN TOPRAK VE BAYRAK ÖĞRENCİLER TARAFINDAN VALİ CANALP’A TESLİM EDİLDİ

Programın sonunda, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Cumhuriyetin 100. Yılında Anadolu’dan Çanakkale’ye Projesi ile Çanakkale Şehitliği’nden alınan ‘Şehitlik Toprağı’ ve Türk Bayrağı Vali Ekrem Canalp’a teslim edildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa; Vali Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Vali Yardımcısı Murtaza Ersöz, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Adem Taşkın, İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, kamu kurum yöneticileri, siyasi partilerin temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve öğrenciler katıldı. Garnizon Komutanı Hv. Tuğg.  Albay İhsan Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Vali Yardımcısı Murtaza Ersöz, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kd. Albay Adem Taşkın, İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, siyasi partilerin İl Başkanları, kamu kurum yöneticileri, gazilerimiz, şehit yakınları, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.